Er is een verdachte opgepakt van het dodelijk ongeval met vermoedelijk vluchtmisdrijf in het West-Vlaamse Tielt. Dat deelt het West-Vlaamse parket, afdeling Kortrijk, zondagmiddag mee.

Zondagochtend werd op de Ringlaan in Tielt, ter hoogte van Egemsesteenweg, een 26-jarige man aangereden. Het ongeval moet gebeurd zijn omstreeks half vijf 's ochtends. Hij overleefde de klap niet. Een passant merkte het lichaam op en lichtte de hulpdiensten in. De politie ging meteen op zoek naar de dader.

Zondagmiddag raakte bekend dat er een verdachte is opgepakt. Het gaat om een 24-jarige vrouw uit de buurt. Volgens het parket zou ze zichzelf aangegeven hebben bij de politie. 'Zij heeft vermoedelijk iets met de zaak te maken', zegt de korpschef van Tielt, Claude Vandepitte, aan VRT. Er volgde ook een alcoholtest. Die was negatief, al werd die wel enkele uren na de feiten uitgevoerd.

Wellicht gaat het om een ongeval met vluchtmisdrijf, maar de politie wilde zich zondagmiddag nog niet uitspreken. 'Aan de hand van de verwondingen van het slachtoffer konden wij veronderstellen dat hij betrokken was geweest bij een verkeersongeval en ter plaatse was niemand meer aanwezig.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig