Ageas verkoopt verzekeringsdochter in Hongkong voor 1,2 miljard
Foto: BELGA

Verzekeraar Ageas verkoopt zijn levensverzekeringsactiviteiten in Hongkong aan een Chinese vermogensbeheerder. Dat meldt de verzekeraar zelf in een persbericht. De verkoopprijs bedraagt 1,23 miljard euro.

Ageas heeft een overeenkomst gesloten over de verkoop van zijn levensverzekeringsactiviteiten in Hongkong aan JD Capital (Beijing Tongchuangjiuding Investment Management Co.) voor een contant bedrag ivan 1,23 miljard euro.

'De beslissing om onze activiteit in Hongkong te verkopen volgt op een strategische analyse van onze Aziatische activiteiten', zegt CEO Bart De Smet. 'De voorbije 8 jaar hebben de activiteiten aanzienlijke waarde voor onze aandeelhouders gecreëerd in een dynamische markt. We zijn er van overtuigd dat het bedrijf bij JD Capital in goede handen is om verder te groeien in Hongkong.'

Ageas blijft zich volop inzetten in Azië en zal zijn activiteit in de regio verder versterken door zich te concentreren op de 6 groeimarkten waar het vandaag aanwezig is via zijn joint ventures: Maleisië, China, Thailand, India, de Filipijnen en Vietnam. Hongkong blijft de plaats waar het regionale kantoor van de Groep is gevestigd.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in