Kyle Jean-Baptiste, de eerste Afro-Amerikaan die de hoofdrol speelde in de Broadway-musical Les Misérables, is op 21-jarige leeftijd overleden. Hij kwam om het leven bij een val van een brandtrap, zo melden de Amerikaanse media zaterdagavond (lokale tijd).

De 21-jarige artiest speelde sinds vorige maand de hoofdrol in Les Misérables in het Imperial Theater in New York. Zijn debuut kreeg heel wat media-aandacht, omdat het de eerste keer was dat het personage Jean Valjean door een Afro-Amerikaan werd vertolkt. Hij was overigens ook de jongste acteur die ooit de hoofdrol in die musical kreeg toebedeeld.

‘De volledige Les Misérables-familie is kapot van het plotselinge en tragische overlijden van Kyle, een opmerkelijk jong talent en een geweldige persoon, die met zijn Broadway-debuut voor magie - en een historische gebeurtenis - zorgde’, luidt het in een mededeling van het productieteam.

Marc Thibodeau, een woordvoerder van het team achter de Broadway-productie, verklaarde aan CNN News dat Kyle Jean-Baptiste om het leven kwam nadat hij vrijdagavond van een brandtrap viel. Volgens NBC News bevond de acteur zich toen in Brooklyn aan het appartement van zijn moeder. Hij zou een val vanop de vierde verdieping hebben gemaakt. Alles wijst op een ongeluk.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig