Brasschaat Braves is zaterdag in de Tsjechische hoofdstad Praag tweede geworden in het toernooi om de Europese Super Cup softball. De Braves verloren in de finale met 0-7 van Pro Roma. Het zilver is de beste internationale prestatie in de geschiedenis van de club.

Na de kansloze nederlaag tegen Pro Roma (0-9) zaterdagochtend hadden de Braves nog een kans om zich via een zege op Horsholm Hurricanes uit Denemarken voor de finale te plaatsen. Dat lukte (2-1), waardoor de Italianen in de eindstrijd opnieuw tegenstander waren.

Drie partijen op een dag bleek een beetje te veel van het goede voor de ploeg, die bestaat uit een mix van Belgen, Nederlanders en Argentijnen. Net als in de ochtenduren was pitcher Sebasian Gervasutti de Belgische formatie veel te machtig.

Door zes achtereenvolgende overwinningen had Brasschaat zich vrijdag al verzekerd van een plek in de top vier van het toernooi. Het was pitcher Roman Godoy Herbel, een van de drie Argentijnen, die maar liefst vijf wedstrijden voor de Braves won.

In het verliezerstoernooi, waar de ESF Cup op het spel stond, eindigde Chicaboo’s Stabroek als derde. Op de slotdag verloor de ploeg van coach Allen Lawrence met 2-11 van Magos de Tenerife.