PROXIMUS LEAGUE. Eupen en Tubeke delen leiding met maximum van de punten
Foto: Dick Demey
Eupen en Tubeke delen na drie speeldagen in de tweede voetbalklasse de leiding met 9 op 9. De club uit de Oostkantons won met 0-2 bij Koksijde, Tubeke was met 3-1 te sterk voor Seraing United.

Het leidersduo kan nog bijgebeend worden door het ambitieuze Antwerp, dat uit twee wedstrijden zes punten puurde. Zaterdag klopte de ploeg van David Gevaert op een Bosuil met 11.316 toeschouwers rode lantaarn Patro Eisden Maasmechelen met 2-0. Hairemans en Dequevy troffen raak.

Verder werden de punten gedeeld in Virton-Heist (1-1) en Lommel United-WS Brussel (0-0). Roeselare (2-1 tegen Geel) en Union (4-0 tegen Dessel Sport) behaalden driepunters.

Lierse, degradant uit de hoogste klasse, verloor verrassend met 1-0 bij Deinze. Cercle Brugge, de tweede zakker uit de eerste klasse, hoefde dit weekend niet in actie te komen. Groen-zwart was bye en werkte nog maar één volledige wedstrijd af, nadat twee weken geleden het duel tegen Lierse op het Lisp al na enkele minuten werd stopgezet wegens het slechte weer.

Uitslagen:

Virton - Heist 1-1

Deinze - Lierse 1-0

Antwerp - Patro Eisden 2-0

Roeselare - Geel 2-1

Lommel - Bruxelles 0-0

Tubeke - Seraing 3-1

Zondag:

Coxyde - Eupen

St. Gillis - Dessel