Kort portret Valencia
Foto: BELGAIMAGE

Kort portret van het Spaanse Valencia, tegenstander van AA Gent in de groepsfase van de Champions League:

Valencia CF (Spa)

Gesticht in 1919

Kleuren: zwart en wit / oranje

Bijnaam: Los Che/Els Taronges (de Oranjen)/Valencianistas/ Los Murcielagos (De Vleermuizen)

Stadion: Estadio Mestalla (52.000 zitplaatsen)

Website: http://www.valenciacf.com

Voorzitter: Amadeo Salvo (Spa)

Eigenaar: Peter Lim (Sin)

Coach: Nuno Espirito Santo (Por)

Bekendste spelers: Zakaria Bakkali (Bel), Mathew Ryan (Aus), Paco Alcacer (Spa), Sofiane Feghouli (Fra), Daniel Parejo (Spa), Alvaro Negredo (Spa), Antonio Barragan (Spa)

. Palmares:

Landskampioen (6): 1942, 1944, 1947, 1970, 2002, 2004

Beker (7): 1941, 1949, 1954, 1967, 1979, 1999, 2008

Supercup (1): 1999

UEFA Cup (1): 2004

Europcaup II (1): 1980

UEFA Super Cup (2): 1980, 2004

UEFA Intertoto Cup (1): 1998

Champions League: Twee keer verliezend finalist in 2000 en 2001

. Europees voetbal 2015-2016:

Play-offs Champions League

tegen AS Monaco (Fra): 3-1 winst en 2-1 verlies

Afgelopen seizoen eindigde Valencia op de vierde plaats in de Primera Division, wat recht geeft op een ticket voor de laatste voorronde van de Champions League. De Spanjaarden plaatsten zich ten koste van AS Monaco voor de groepsfase (3-1 overwinning thuis en 2-1 nederlaag in Monaco).