Jef Vermassen: ‘Zullen uitstel moeten vragen voor proces Aquino’
Foto: BELGA

Topadvocaat Jef Vermassen, die de broer van de doodgeschoten Silvio Aquino verdedigt, heeft gereageerd op de schietpartij die donderdagmiddag plaatsvond op het industrieterrein in Opglabbeek (Limburg). ‘Dit wordt een heel ander proces, dat begrijpt u wel’, klinkt het.

Rond 12.15 uur werd de 41-jarige Silvio Aquino, die samen met zijn broer hoofdverdachte is in een drugszaak, doodgeschoten in Opglabbeek . Van de dader ontbreekt momenteel elk spoor.

Jef Vermassen, die de broer van Silvio verdedigt, kreeg rond 14 uur telefoon van zijn cliënt: ‘Hij telefoneerde mij en zei mij al huilend dat hij zijn broer was doodgeschoten en dat diens echtgenote is kunnen ontsnappen. Meer wist hij niet, maar de man was heel diep onder de indruk.’

Vermassen heeft naar eigen zeggen op dit moment ‘geen verklaring voor deze feiten’: ‘Wij hebben geen enkele aanwijzing.’

Uitstel

Nadat het proces tegen de familie Aquino verschillende keren werd uitgesteld, werd recent dan toch een definitieve datum geprikt waarop het proces zou worden hervat: 7 september. Maar die datum zal mogelijk opnieuw moeten worden verplaatst.

‘U begrijpt dat wij nu een uitstel zullen moeten vragen. Die man zal wellicht nog niet begraven zijn, er zal eerst een autopsie komen. We kunnen toch moeilijk in Hasselt gaan pleiten voor een broer van het slachtoffer, terwijl hij nog niet begraven is. Dat is heel delicaat. Ik zal dat bespreken met het Openbaar Ministerie en mijn cliënt’, klinkt het bij Vermassen.