Silvio Aquino, die samen met zijn broer de hoofdverdachte is in de grootste drugszaak die ons land ooit heeft gekend, is doodgeschoten op het industrieterrein van Opglabbeek. De politie hield tevergeefs een klopjacht op de dader.

De 41-jarige Silvio Aquino werd in het Limburgse Opglabbeek klemgereden op het industrieterrein toen hij samen met zijn vrouw in de auto zat. Dat wordt bevestigd door het parket van Limburg. Hij werd door het hoofd geschoten en overleed ter plaatse. Zijn echtgenote raakte gewond en liep naar een naburige woonwijk. Daar konden de hulpdiensten en de politie verwittigd worden. De vrouw werd verzorgd in het ziekenhuis.

Het terrein werd afgezet en de politie was urenlang met man en macht op zoek naar een auto die is weggereden op de plaats van de misdaad. Ze kregen daarbij hulp van een politiehelikopter. Experts hebben de plaats delict intussen uitgekamd.

De advocaat van Silvio Aquino, Sven Mary, wenst niet te reageren. 

Afrekening op snelweg in Roermond: mogelijk link met moord op Aquino

Net voorbij de Nederlandse grens, op de vluchtstrook van de A73 bij de Roertunnel bij Roermond, werd donderdagnamiddag een man dood aangetroffen. De politie heeft bekendgemaakt dat het vermoedelijk gaat om een afrekening en achtervolgt een Jaguar. In de wagen zouden drie personen zitten. Mogelijk is er een link tussen de afrekening en de moord op Silvio Aquino, maar dat werd nog niet bevestigd.

Binnen de Aquino-clan gaat het al om de tweede afrekening: eind november 2012 werd aan zijn woning op de Joseph Smeetslaan in Maasmechelen de Turkse kapper Hilmi Gedik neergeschoten. Het slachtoffer was een vriend en werd beschouwd als een handlanger van Silvio Aquino.

Grootste drugszaak die ons land ooit gekend heeft

Silvio Aquino is, samen met zijn broer Antonio, hoofdverdachte in de grootste drugszaak die ons land ooit gekend heeft. De leden van de clan-Aquino uit Maasmechelen staan in Hasselt terecht omdat ze ervan verdacht worden meer dan twee ton cocaïne, ter waarde van 72 miljoen euro, het land te hebben binnengesmokkeld. De aanklager vroeg voor Silvio en Antonio straffen tot vijftien jaar. In de zaak zijn 38 beklaagden betrokken.

De verdediging voerde aan dat in het onderzoek gebruik werd gemaakt van een burgerinfiltrant en dat is niet toegelaten in ons land. De advocaten vonden daarom dat de procedure nietig moest verklaard worden. Die vraag werd in februari aan de kamer van inbeschuldiging (KI) voorgelegd. Die oordeelde echter dat het inzetten van een informant/infiltrant in het onderzoek naar de drugstrafieken van de Aquino’s correct is verlopen.

Bij de zaak zijn onder meer de topadvocaten Jef Vermassen, Hans Rieder, Sven Mary en Walter Van Steenbrugge betrokken. Wie meer wil lezen over het proces Aquino, kan hier terecht.