De 4 beste cd's van deze week
Foto: rr
De ene schopt wild om zich heen, de andere probeert de storm te bedaren. Van diep depressief tot heerlijk in harmonie, aan emoties geen gebrek op de cd's van deze week.
1

Beach House - Depression cherry

Diepe kwetsuren

De kommer en kwel van een depressie, gemengd met de zoete smaak van een kers: de titel Depression cherry vat het universum van Beach House helemaal. De songs klinken tegelijk warm en omvattend. Altijd weer staat een dromerige melodie centraal.

Voor wie? Tijd voor introspectie.
naar de recensie >

2

Dez Mona - Origin

Tussen hoop en wanhoop

De tien songs van Gregory Frateur zijn bijgeschaafd door Craig Ward (ex-dEUS) en laten vaak een gevecht horen tussen zoete melodieën en hard verstorende industriële effecten (in beats en gitaarwerk). Dat kan je zien als een symbolisering van het grote thema: onze zoektocht om positief te leven (liefde, hoop, onschuld) wordt vaak teniet gedaan door onze eigen driften, of door de gang des levens.

Voor wie? U probeert het glas halfvol te zien.
naar de recensie >

3

Foals - What went down

Alle remmen los

Het Oxfordse rockkwintet Foals begon als stuiptrekkend postpunkgroepje, bracht een grillig debuut uit, vond met opvolger 'Total life forever' een artistiek hoogtepunt en ging vervolgens de stadionrocktoer op. En wat nu? De innerlijke demonen verdrijven, zo lijkt het wel. Het dolle achtbaanritje raast van bruisende punkpop vol withete gitaarerupties over opgefokte funk tot bij gespierde festivalanthems.

Voor wie? Zet je schrap voor een dolle rit.
naar de recensie >

4

Bambi Pang Pang - Drop your plans

Rust met een scherp randje

In 2013 werkten saxofonist Viktor Perdieus, pianist Seppe Gebruers en bassist Laurens Smet in een educatief project op Jazz Middelheim samen met de Amerikaanse avant-gardedrummer Andrew Cyrille. Op hun album Drop your plans rijgen de stukken zich als miniaturen aan elkaar. De sfeer is meestal rustig, bijna meditatief, al zoeken ze soms scherpere randen op en lijkt de muziek elk moment te kunnen ontploffen.

Voor wie? Voetjes omhoog en wegdromen maar.
naar de recensie >