Pech voor 4x400m: Watrin valt geblesseerd uit
Foto: Photo News

Julien Watrin, die kampt met een blessure aan de adductoren, zal zaterdag op het WK atletiek in Peking niet kunnen aantreden in de reeksen van de 4x400 meter. Coach Jacques Borlée vervangt hem door Antoine Gillet.

Sinds het Belgisch kampioenschap van midden juli heeft Watrin last aan de adductoren. ‘Ik heb met ontstekingsremmers gelopen, maar had pijn’, aldus de 23-jarige Luikenaar. ‘Toen de trainingen in Japan intensiever werden, voelde ik dat het niet goed zat. Natuurlijk ben ik ontgoocheld, maar ik sta volledig achter het team.’

‘Na twee weken recuperatie na het BK zijn we in China intensiever gaan werken. Hij had veel pijn’, vulde Jacques Borlée aan. ‘We hebben gewacht tot het medisch advies hier in Peking. Gezien de anderen in vorm zijn en Julien een mooi seizoen achter de rug heeft, is het beter om hem te sparen met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar.’

De coach van de Belgian Tornados kiest voor Antoine Gillet als vervanger. Robin Vanderbemden is reserve. Behoudens een last minute wijziging in functie van de samenstelling van de reeksen kiest Jacques Borlée zaterdag voor - in deze volgorde - Dylan Borlée, Jonathan Borlée, Antoine Gillet en slotloper Kevin Borlée. Hun reeks wordt zaterdag om 4u40 Belgische tijd gelopen.

Er worden twee reeksen van elk acht ploegen afgewerkt. De eerste drie van elke reeks en de twee beste verliezende tijden gaan door naar de finale, die zondag om 14u25 op het programma staat.