De Bruyne eindelijk verkocht
Foto: AFP

Wolfsburg en Manchester City hebben een akkoord over Kevin De Bruyne. Terwijl PSG nog een ultieme poging deed om de 24-jarige Rode Duivel aan te trekken, verhoogde City zijn bod gisteren tot 74 miljoen euro. Dat volstond. Alleen de betaalmodules worden nog afgesproken, en dan start De Bruyne eindelijk aan zijn nieuwe Engelse missie.

Kevin De Bruyne tekent er een monstercontract voor zes jaar. Paris Saint-Germain ­lanceerde dinsdag nog een ­offensief op De Bruyne, maar het voorstel van de Franse landskampioen evenaarde dat van Manchester City niet. PSG wilde de Rode Duivel nog één jaar bij Wolfsburg laten om hem dan in juni 2016 over te vliegen als opvolger voor Ezequiel Lavezzi. Bayern München dacht eerder al aan zo’n ­constructie. Alleen liet City niet met zich sollen. De Engelsen toonden zich bereid om nog zes miljoen extra op tafel te leggen om De Bruyne voor het hallucinante bedrag van 74 miljoen euro naar het Etihad Stadium te halen.

Tot gisteren was er nog enige verdeeldheid in het bestuur van Wolfsburg. De Bruyne werd in 2014 voor 22 miljoen euro weggekocht bij Chelsea. Sommige bestuursleden ­wilden hem al verkopen toen City 68 miljoen bood, anderen wilden het onderste uit de kan. Nu het bod verhoogd is tot 74 miljoen, gaat de hele directie akkoord.

En dus worden de laatste details nu opgelost. Dat gaat vooral om betaalmodules. Manchester City wil 40 procent van de prijs meteen betalen. Daarna nog eens 40 procent en nog eens 20 procent. Wolfsburg heeft liever meteen 60 procent en daarna nog twee schijven van 20 procent. De Wolven willen ook dat City de opleidingsvergoedingen betaalt. Dat zou gaan om bijna 500.000 euro voor AA Gent en zo’n twee miljoen voor RC Genk. Dat vormt geen obstakel meer.