Een begeleidster van een jeugdkamp die op het punt stond om met 61 kinderen in te stappen in een bus naar Bobbejaanland, heeft op het laatste moment beslist om niet te vertrekken omdat de chauffeur tekenen van dronkenschap vertoonde.

Woensdagochtend wilde 61 kinderen in Sint-Gillis-Waas de bus nemen naar het pretpark Bobbejaanland, toen één van de begeleidsters en de ouders begonnen te aarzelen: de buschauffeur gedroeg zich volgens hen erg vreemd. Toen de buschauffeur erop aangesproken werd door de aanwezige volwassenen, antwoordde hij onsamenhangend. 

Eén van de ouders, die stilaan bezorgd werd, dreigde ermee de politie te bellen, maar nog voor het nummer van de politie ingetoetst was, reed de chauffeur plots weg met een lege bus. De politie probeert de chauffeur op te sporen.

Het busbedrijf heeft meteen een nieuwe bus met een andere chauffeur laten komen, zodat de kinderen - mits enige vertraging - toch nog naar het pretpark konden. De eigenaar van het busbedrijf verblijft momenteel in het buitenland en heeft de werknemer nog niet kunnen bereiken.