Antwerpse Modeacademie in top drie van de wereld
Afstudeercollectie 2014 Modeacademie Antwerpen Foto: BELGA

De Antwerpse Modeacademie is door de toonaangevende Britse website Business of Fashion in de top drie van beste modescholen ter wereld geplaatst. Het moet enkel de twee Londense instituten Royal College of Arts en Central Saint Martins laten voorgaan.

Business of Fashion startte in 2007 en is intussen een van de websites die ertoe doen in de modewereld. Hoofdredacteur Imran Amed is persoonlijk bevriend met Karl Lagerfeld en andere ontwerpers en wordt een van de meest invloedrijke modejournalisten genoemd.

De website pakt nu uit met een groot dossier rond modeopleidingen en heeft voor het eerst een ranking opgesteld van de beste modescholen, opgesplitst tussen scholen met een master- en een bacheloropleiding.

Die lijst is gebaseerd op een enquête waaraan meer dan vierduizend studenten en afgestudeerden hebben meegewerkt, en nog eens 88 modeprofessionals en sleutel­figuren. Een belangrijk criterium was de internationale reputatie van de school. Bovendien werden zes internationale modeconcours mee in rekening gebracht.

Goede punten voor Antwerpen

In de top tien modescholen met een masteropleiding prijkt de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten op de derde plaats, na de twee Londense instituten Royal College of Arts en Central Saint Martins.

En ook in de lijst met bacheloropleidingen zijn vijf van de 21 genoemde scholen Brits met als top drie Central Saint Martins, Bunka Fashion College (Tokio) en Kingston University (Londen). Het volledige overzicht kunt u hier bekijken.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig