Boodschap in het zand redt verloren gelopen Brit
Foto: EPA

Wat een geluk bij een ongeluk: de 63-jarige Brit Geoff Keys liep verloren in de Australische outback. Na twee dagen hopeloos ronddolen werd zijn hulpkreet echter opgemerkt door een piloot.

Tijdens een wandeling in het Jardine National Park in Queensland, raakte Geoff verdwaald. Hij probeerde een kortere weg te vinden naar zijn eindbestemming, maar hij had de route totaal verkeerd ingeschat. Het park is onmetelijk groot en onbewoond, dus zag de Brit zijn situatie al snel hopeloos in. Toen hij uiteindelijk op een verlaten strand belandde, schreef hij in grote letters de boodschap ‘HELP 2807’ in het zand. De cijfers zijn een verwijzing naar de datum: 28 juli.

Twee dagen later werd Keys als bij wonder gered. Een helikopterpiloot die deel uitmaakte van een reddingsactie merkte de boodschap op, waarop de Brit gered werd.

In het ziekenhuis werd vastgesteld dat de Brit niets had overgehouden aan zijn avontuur, buiten een paar snijwonden aan zijn voeten. De man was namelijk blootsvoets aan zijn wandeling begonnen.

‘Ik ben ongelooflijk stom geweest, maar voel me nu ook enorm gelukkig en dankbaar’, reageert hij. ‘Ik verontschuldig me voor de ongerustheid die ik bij familie en vrienden heb teweeggebracht.’

Geoff Keys is bezig aan een wereldreis op de motor en heeft al Europa, Rusland, China, Japan en Nieuw-Zeeland doorkruist.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig