Kristen Stewart kruipt in de huid van Coco Chanel
Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Karl Lagerfeld heeft nog maar eens een kortfilm gemaakt over zijn werkgever, het Franse modehuis Chanel. De hoofdrol is deze keer weggelegd voor de Amerikaanse actrice Kristen Stewart, sinds 2013 een van de gezichten van het modehuis.

De film, die op twee dagen tijd werd opgenomen in de studio van de Franse regisseur Luc Besson, wordt aangekondigd als ‘een fictieve blik achter de schermen van een biopic die nog moeten worden gemaakt’.

Stewart vertolkt een actrice die de jonge Gabrielle ‘Coco’ Chanel imiteert, weet Women’s Wear Daily. Ook Geraldine Chaplin (dochter van) heeft opnieuw meegewerkt aan deze kortfilm, die zich afspeelt in het bureau van een regisseur die een biopic wil maken over Chanel.

Lagerfeld - verantwoordelijk voor de plot, dialogen, kostuums en casting - is alvast in de wolken over de acteerprestaties van Stewart en zegt dat ze ‘heel overtuigend een erg arrogante en gemene vrouw speelt’.

Het is nog even wachten voor het grote publiek de film te zien krijgt. Deze zal voor het eerst worden vertoond op 1 december, tijdens de jaarlijkse Métiers d’Arts show van Chanel, die deze keer plaatsvindt in Rome.