Rick Owens: ‘Drama is oké, doodsbedreigingen niet’
Jera Diarc had een persoonlijke boodschap tijdens zijn laatste catwalkshow Foto: AFP

Dat zijn meest recente mannendefilé werd verstoord, zit de Amerikaanse modeontwerper Rick Owens nog altijd hoog. Dat hij het sterk oneens was met de actie mocht de provocateur dan ook aan den lijve ondervinden.

Nadat een van zijn modellen tijdens het defilé afgelopen juni een spandoek met de woorden ‘Please kill Angela Merkel. Not’ bovenhaalde, vond Owens het nodig om de man in kwestie even te laten voelen dat zijn actie niet op prijs werd gesteld.

‘Ik heb hem geslagen toen hij terugkwam. Vermeld alsjeblieft dat ik hem heb geslagen’, vertelde Owens aan WWD vlak na de gebeurtenissen. Nu vertelt de Amerikaanse ontwerper waarom fysiek geweld volgens hem op zijn plaats was.

‘Ik was ontzettend kwaad en vond dat ik sterk moest reageren om te bewijzen dat het niet om een geplande stunt ging. Iedereen moest weten dat ik het sterk oneens was met zijn actie. Drama is oké, maar doodsbedreigingen zijn dat niet’, vertelde Owens aan Surface Magazine.

De ontwerper, die zelf nooit om een stunt verlegen zit, had het vooral moeilijk met de negativiteit van de actie. ‘Wanneer ik provoceer, doe ik dat vanuit een gevoel gebaseerd op warmte, vriendelijkheid en liefde’, klinkt het.

Dat hij de ene keer vollere vrouwen inzet en de andere keer penissen vrij spel geeft, heeft te maken met zijn ijver om een wereld zonder schaamte te tonen, aldus nog Owens. Het integrale interview kunt u hier lezen.