Everton maatje te klein voor alweer wervelend City
Foto: REUTERS

Everton en Manchester City maakten er op de derde speeldag in de Premier League een aangename partij van. Aan het einde trokken The Citizens met 0-2 verdiend aan het langste eind.

Herbeleef de wedstrijd hier.

Er stonden twee Belgen op het veld bij het eerste fluitsignaal: Romelu Lukaku bij Everton, Vincent Kompany bij City. Kevin Mirallas (Everton) en Jason Denayer (City) moesten tevreden zijn met een plek op de bank, waar ze ook 90 minuten bleven zitten. De eerste kans was voor de bezoekers. Howard moest al na twee minuten uitpakken met een beenveeg op een poging van Agüero. City ging hard en Agüero dwong Howard wat later met een vluchtschot alweer tot een uitstekende parade. Op het kwartier kwam Sterling een teen tekort op een scherpe voorzet van Silva.

Pas daarna kreeg Everton een voet aan de grond. The Toffees leken ook verrassend op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Lukaku werd (terecht) afgekeurd voor buitenspel. Vlak voor het halfuur was daar echter weer City. Howard moest redding brengen op een verre poging van een bedrijvige Sterling. Aan de overkant buffelde Jagielka een kopbal maar net over doel. Het tempo ging daarna wat omlaag, maar Lukaku scoorde vlak voor rust ei zo na toch. Zijn vrije trap scheerde echter de dwarsligger. De 0-0 ruststand was een mirakel te noemen.

Citizens maatje te groot

Meteen na de pauze trof Silva de paal met een snoeiharde knal. Daarna was het even wachten op kansen, tot Kolarov op het uur de score opende voor de bezoekers. De aanval begon bij Sterling, die de zestien penetreerde met een loopactie. De miljoenenaankoop bediende Kolarov met een subtiel passje en die knalde de 0-1 in de korte hoek voorbij Howard. Wat later bracht de Everton-doelman wel redding op een poging van Navas.

City nam de controle in handen, maar had tien minuten voor tijd een alerte Kompany nodig. Lukaku kreeg de bal bij een corner richting doel, waar zijn landgenoot redding bracht op de lijn. Nasri kwam Sterling vervangen en de Fransman trof in het slot raak na een heerlijk één-tweetje met Touré. Lukaku probeerde het in de extra tijd nog met een hakje, maar de 0-2 bleef op het bord.