Antwerpse haven verwelkomt grootste autoschip ter wereld
Foto: AFP

De Antwerpse haven heeft het grootste autoschip ter wereld, de MS Höegh Target, ontvangen. Eddy Bruyninckx, gedelegeerd bestuurder van het Havenbedrijf, kreeg zondag een rondleiding op het schip en overhandigde een welkomstpakket en chocolade autootjes aan de kapitein.

De Höegh Target heeft een dekruimte van 71.400 vierkante meter en een capaciteit van 8.500 wagens. Met dit soort van supertransport proberen de autoproducenten hun vervoerskosten per exemplaar zo laag mogelijk te houden.

De Höegh Target is de eerste van een reeks van zes schepen die rederij Höegh Autoliners de komende achttien maanden in dienst neemt. Het schip is begin juli vanuit Oost-Azië op maiden trip vertrokken naar Europa en heeft zondag ruim duizend auto’s gelost in de Antwerpse haven.

‘Er komt heel wat havenarbeid bij kijken, want de auto’s moeten een voor een van het schip worden gereden en soms moet er hier en daar ook nog wat geretoucheerd worden’, zegt Annik Dirkx van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen.

Nadat de auto’s gelost werden, vaarde de mastodont zondag terug naar Oost-Azië via Afrika en Oceanië. Het schip zal Antwerpen nu regelmatig aandoen. De eerstvolgende keer is op 5 september. Het zal dan auto’s, vrachtwagens en zwaar rollend materiaal laden met bestemming Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.