Spencer Stone, een van de Amerikanen die vrijdagavond mee een aanslag op de Thalys heeft verijdeld, heeft het ziekenhuis mogen verlaten.

De Amerikaanse militair was opgenomen in een ziekenhuis in Lille. Hij was zwaargewond geraakt toen hij worstelde met de schutter om hem zijn kalasjnikov af te nemen en hij hem, samen met 2 andere Amerikaanse militairen en een Brit , probeerde te overmeesteren. ‘Het verbaast me niet dat hij tussenkwam’, vertelde de moeder van Spencer Stone aan de Britse krant The Telegraph. ‘Het is gewoon zijn karakter.’ Volgens getuigen hielp Stone ook eerst andere mensen vooraleer hij zich zorgen maakte over zijn eigen verwondingen.

‘Trots op heldhaftige ingrijpen’

Amerikaans president Barack Obama heeft intussen met Spencer Stone gebeld. Obama prees hem voor zijn moed en zijn snelle ingrijpen. De president toonde ook zijn dankbaarheid omdat hij samen met drie andere passagiers een grotere tragedie vermeden heeft. Obama wenste de voormalige militair een spoedig herstel, en volgens de president zijn alle Amerikanen trots op het heldhaftige ingrijpen van de man.