De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft een filmpje gekregen waarop de overmeesterde schutter is te zien die vrijdag vermoedelijk een bloedbad wilde aanrichten in de Thalys van Amsterdam naar Parijs. Het filmpje is met een mobiele telefoon gemaakt door de Amerikaan Anthony Sadler. De overmeesterde man ligt in op zijn buik in het gangpad, met ontbloot bovenlijf en zijn voeten en handen achter zijn rug samengebonden.

De man zou een 26-jarige Marokkaan zijn. Volgens bronnen binnen de Spaanse terreurbestrijding woonde hij een tijdje in Spanje en zou hij daarna naar Frankrijk verhuisd zijn, berichtte de Spaanse krant El Pais. Volgens diezelfde bronnen was hij ook in Syrië. Van de man zou ook geweten zijn dat hij toebehoort tot de radicaal-islamitische beweging, meldden France Info en El Pais.

De schutter liep vrijdag gewapend met onder meer een aanvalsgeweer een van de wagons in de trein binnen, maar werd snel overmeesterd. Drie mensen raakten gewond. Twee van hen zijn Amerikaanse militairen die de man konden stoppen. Ook zij zijn te zien op het filmpje, met bloed op hun lichaam. Op de beelden zijn ook een vuurwapen op een stoel - vermoedelijk een kalasjnikov - en bloedsporen te zien.