Kamagurka krijgt rubriek in 'De Afspraak'
Foto: ggm

Cartoonist Kamagurka krijgt een vaste rubriek in het nieuwe actualiteitsprogramma 'De Afspraak' op Canvas. Dat heeft de openbare omroep VRT vrijdag bekendgemaakt. Bart Schols zal het programma vanaf maandag elke weekdag om 20.30 uur presenteren.

Er is maandenlang gesleuteld aan het programma, dat een cruciale plaats krijgt in het vernieuwde zendschema van Canvas. Presentator Bart Schols heeft na geslaagde proefuitzendingen naar eigen zeggen 'erg veel zin om eraan te beginnen'. Met 'De Afspraak' wil Schols iedereen die het nieuws doorheen de dag op de voet volgt, ‘s avonds toch nog verrassen met 'nieuwe inzichten en andere verhalen'.

Behalve de studiogesprekken met mensen die het nieuws gehaald hebben of met experts die observeren en analyseren, is er in 'De Afspraak' ook plaats voor vaste afspraken. Eén daarvan is met Kamagurka, die het programma wat beleving en emotie moet bijbrengen. Bij wijze van test draaide de cartoonist al een reportage in Calais, waar hij in een vluchtelingendorp een kunstenaar ontmoette.

De andere vaste gasten die op hun eigen manier naar de actualiteit zullen kijken, zijn cineast en documentairemaker Dimitri Van Zeebroeck en sportjournalist Ruben Van Gucht. De eerste zal telkens iemand portretteren die hem fascineert. Van Gucht zal het uiteraard wekelijks over sport hebben.

De reportages in het programma zullen gemaakt worden door Lauwke Vandendriessche, Thomas De Graeve en Karine Claassen. Elke dag gaan zij op zoek naar 'antwoorden op onbeantwoorde vragen uit de nieuwsstroom'. Voor proefuitzendingen zochten ze bijvoorbeeld uit hoe drugsafval in een Limburgs bos terecht kan komen en wat het verschil is tussen koosjer en halal slachten.