Twaalf nieuwe programma’s op VTM, 2BE en Vitaya
Foto: K3 zoekt K3

Op VTM, 2BE en Vitaya zijn in het najaar twaalf nieuwe programma’s te zien. Die zijn donderdag voorgesteld op een persconferentie van Medialaan, de holding boven de zenders. ‘Wellicht hebben we nooit eerder zoveel topformats en programma’s kunnen aanbieden’, zei CEO Peter Bossaert.

Medialaan verraste donderdag vooral met de aankondiging van een nieuwe app en website, Stievie Free, om gratis live en uitgesteld naar de Medialaan-zenders te kijken. Maar Bossaert beseft goed dat die innovatie maar kan werken als er ook iets interessant te zien is. ‘Er is maar één manier om succesvol te blijven: sterke merken die een baken van herkenning zijn. Het draait nog altijd om het maken van meeslepende content en topentertainment. Daar is niets aan veranderd’, zei hij.

Nieuwe VTM-programma’s

Twee paradepaardjes in het VTM-najaar zijn ‘Project K’ en ‘K3 zoekt K3’. In het eerste programma probeert Koen Wauters zijn jongensdromen waar te maken. Het is een avontuurlijk programma op maandagavond van de bedenker van kijkcijferkanon ‘Wauters versus Waes’. Wauters vraagt telkens hulp aan iemand, maar die eist een tegenprestatie. In de eerste aflevering komt die van Nero-tekenaar Marc Sleen.

In ‘K3 zoekt K3’ gaan de dames van meidengroep K3 samen met Gert Verhulst in Vlaanderen en Nederland op zoek naar opvolgers. De band kondigde eerder dit jaar immers aan te stoppen in de huidige bezetting, waarop een talentenjacht werd aangekondigd. ‘K3 zoekt K3’ zal te zien zijn vanaf vrijdag 4 september.

Jonas Van Geel bezet een groot stuk van het VTM-zendschema. Hij zal immers op twee avonden te zien zijn met zijn personalityshow. Op woensdagavond zit hij in primetime met ‘Jonas & Van Geel’ en laat op vrijdagavond is er een ‘late night’-uitzending van dat programma ‘die dan wat stouter kan zijn’.

Fictie brengt VTM vanaf maandag 31 augustus met ‘De bunker’, een reeks over de Staatsveiligheid van de makers van ‘Cordon’ met in de hoofdrollen onder meer Filip Peeters, Sven De Ridder en Hilde van Mieghem. De eerste drie afleveringen zijn geregisseerd door Jan Verheyen. Later zal ook nog ‘The Team’ te zien zijn, een politieserie met onder meer Veerle Baetens en Lars Mikkelsen die in vijf landen gedraaid werd.

2BE

Op 2BE springt ‘Lookalikes’ in het oog. Dat is een wat bizar programma over dubbelgangers van BV’s. Het is van het productiehuis BroekToe, dat eerder ‘Superstaar’ maakte voor 2BE en binnenkort ook op Canvas komt met de komische reeks ‘Bevergem’. Het programma zal pas later in het najaar te zien zijn.

Verder komt er nog een nieuw seizoen van ‘Foute Vrienden’ op 2BE. Bij de buitenlandse aankoop springen het vijfde seizoen van ‘Game of Thrones’ en ‘Top Gear’ (vroeger op Canvas) in het oog. Voetballiefhebbers kunnen zich verlekkeren op twee avonden Champions League, met onder meer Belgisch kampioen AA Gent. De laatste jaren had 2BE maar één Champions League-avond per week.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in