‘Nieuwe Top Gear wordt heel erg duur’
Foto: BBC

Het nieuwe autoprogramma van het voormalige Top Gear-trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May voor het internetbedrijf Amazon gaat een pak geld kosten. Dat heeft Amazon-CEO Jeff Bezos gezegd in een interview met de Sunday Telegraph.

Clarkson, Hammond en May tekenden eind vorige maand een contrac bij Amazon voor een nieuw autoprogramma nadat Clarkson enkele maanden geleden door de BBC werd ontslagen omdat hij een producer zou geslagen hebben. Daarop stapten ook Hammond en May op bij de BBC.

De presentatoren van het populairste autoprogramma ter wereld hadden nadien de zenders maar voor het uit te kiezen, maar verkozen verrassend genoeg Amazon boven Netflix of ITV. De eerste afleveringen zullen vanaf volgend jaar te zien zijn op de streamingsdienst van Amazon.

Volgens Jeff Bezos, de CEO van Amazon, mag het programma wat kosten. ‘Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May zijn natuurlijk ook erg veel waard’, aldus Bezos in een interview met de Sunday Telegraph.

Bezos vertelt onder meer dat het nodig is om in het programma te investeren. ‘Het is belangrijk dat er ruimte is om een verhaal te vertellen. Vooral als de presentatoren zo talentvol zijn. Dankzij deze investeringen gaan we een nieuw tijdperk in het maken van televisie tegemoet.’

De verwachtingen van Bezos zijn in elk geval hooggespannen. ‘We hebben verschrikkelijk veel goede ideeën en ik denk dat kijkers van over de hele wereld de show zullen kunnen waarderen.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in