Chokri organiseert feest voor 3.000 buren Pukkelpop
Chokri Mahassine, hier nog op Tomorrowland. Foto: Photo News

Op de weide van Pukkelpop waren vrijdag al zo’n 3.000 festivalbezoekers aanwezig. Organisator Chokri Mahassine had hen uitgenodigd voor een groot volksfeest, als dank voor de steun en het begrip dat hij van de buurt ieder jaar mag ontvangen. De bezoekers genoten van gratis drank, eten en optredens.

De eerste bezoekers van Pukkelpop maakten vrijdagavond hun opwachting op de weide in Kiewit. Ze waren ingegaan op de uitnodiging van Chokri Mahassine, die hen een gratis volksfeest wou aanbieden. Een geslaagd opzet, want zo’n 3.000 buurtbewoners kwamen opdagen.

De eetstandjes waren geopend en de tapkranen werden uitgebreid getest. Chokri had ook diverse muzikale acts uitgenodigd en voor de allerkleinsten waren er springkastelen en andere animatie. Een gebaar dat duidelijk werd geapprecieerd en zeker zal bijdragen tot meer begrip wanneer volgende week honderdduizenden jongeren komen genieten van Pukkelpop. Met enige hinder voor de buurt op het vlak van verkeer en lawaai, maar dat zal de aanwezigen van vrijdagavond zeker niet deren.