Laetitia Delhez en Jean-Denis Lejeune stappen niet naar rechtbank tegen kinderen Dutroux
Foto: BELGAIMAGE

Jean-Denis Lejeune, de vader van Julie, en Laetitia Delhez gaan geen gerechtelijke stappen ondernemen zoals Jean Lambrecks dat gaat doen. De vader van Eefje gaat de kinderen van Marc Dutroux en Michelle Martin dagvaarden om een deel van de erfenis van hun grootmoeder te krijgen als schadevergoeding.

Michelle Martin verwierp de nalatenschap van haar moeder, die overleed in 2000. Daardoor kregen haar drie kinderen alles in handen en kunnen de slachtoffers van Dutroux en Martin niet aan dat geld.

'Neen, ik zal geen gelijkaardige gerechtelijke stappen nemen', aldus Jean-Denis Lejeune vrijdag. 'We hebben al veel stappen gezet, dat is voldoende.' De advocaat van Laetitia Delhez laat dan weer weten dat zijn cliënte 'de bladzijde heeft omgedraaid' en 'ze niet wil dat haar drama nu het drama wordt van de kinderen van Dutroux'.

'Op gerechtelijk vlak zie ik trouwens niet goed waarop deze actie gebaseerd zou kunnen zijn. De kinderen van het koppel Dutroux-Martin mogen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de handelingen van hun ouders. Op burgerlijk vlak is dat anders, maar zelfs dan zijn er nog bijkomende elementen nodig', aldus meester Georges-Henri Beauthier.

Gino Russo, de vader van Melissa, en meester Jean-Philippe Rivière, advocaat van Sabine Dardenne, waren vrijdag niet bereikbaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in