2manydjs: ‘De geluidspolitie neemt het plezier weg van de <I>kids</I>’
Foto: Christophe Brysse/CPU

Wereldwijd sluiten meer en meer discotheken de deuren. Een probleem dat deels veroorzaakt wordt door de restricties, maar ook door de clubs zelf, vinden David en Stephen Dewaele. ‘Heel wat clubs zijn gewoon slecht’, schrijven de Soulwax-broers in een blogbericht.

Het Verenigd Koninkrijk heeft een discotheekprobleem. De voorbije tien jaar heeft de helft van de clubs er de deuren moeten sluiten. David en Stephen Dewaele kropen daarom in hun pen en schreven een blogbericht op de website van muziekmagazine NME.

‘Wereldwijd sluiten discotheken de deuren’, schrijven de broers. ‘En dat is zeker deels door de vele restricites die ze opgelegd krijgen. In Zwitserland bijvoorbeeld is de limiet 99 decibel, terwijl gewoon pratende mensen al 96 of 97 decibel halen. Dat is te gek voor woorden. De geluidspolitie neemt het plezier weg van de kids.’

Maar de discotheken moeten de hand ook in eigen boezem durven te steken. ‘Sommige clubs zijn gewoon echt slecht’, aldus de broers. ‘Dus is het ergens logisch dat er veel sluiten. Slechte restaurants blijven toch ook niet bestaan? Als de goede overblijven, is het een goeie zaak.’

De broers, die samen rockmuziek maken als Soulwax en draaien als 2manydjs, vinden clubs enorm belangrijk. Lees het volledige blogbericht hier.

2manydjs draait woensdag plaatjes op de openingsavond van Pukkelpop.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in