Tandarts die Cecil doodschoot, heeft meer op zijn kerfstok
Foto: Wisconsin Department of Natural Resources

De storm rond het doodschieten van leeuw Cecil is nog niet gaan liggen en Walter Palmer staat al in het oog van een nieuwe. De gehate tandarts blijkt nog één en ander op zijn kerfstok te hebben.

Palmer kwam onder vuur te liggen nadat hij de populairste leeuw van Zimbabwe had doodgeschoten tijdens een jachtpartij waar hij diep voor in de geldbuidel moest tasten. Wilde dieren doodschieten mag niet in een nationaal park, dus werd Cecil met voedsel uit het park gelokt om daar neergeschoten te worden. Die praktijken leverden hem enorm veel kritiek op, zeker omdat hij daarna nog triomfantelijk op de foto ging met de leeuw.

De tandarts had geen gebrek aan mensen die hem haten en lijkt daar de komende weken ook niet meteen voor te moeten vrezen. Zeker nu nieuwe foto’s opgedoken zijn waar een wel heel duister verhaal aan vasthangt voor Palmer.

Zwarte beer

Het was het Amerikaanse ABC News dat de foto’s in handen kreeg. Daarop poseert Palmer met een zwarte beer die hij buiten een jachtzone - en dus illegaal - doodgeschoten had met pijl en boog in 2006 in Wisconsin. Hij wist maar al te goed dat wat hij deed niet mocht, want de tandarts had de gidsen die de foto gemaakt hadden daarna 20.000 dollar aangeboden om te zwijgen over het voorval.

Helaas voor Palmer kwam het voorval toch bij het gerecht terecht, waarna de tandarts valse verklaringen aflegde bij de openbaar aanklagers tijdens hun onderzoek. Hij riskeerde vijf jaar cel en een boete van 250.000 dollar, maar kwam er via een minnelijke schikking van af met een geldboete van 2.938 dollar en een voorwaardelijke celstraf van een jaar.

Lees hier het volledige verhaal.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig