Carl Huybrechts niet langer presentator Night of the Proms
Foto: PDW

Carl Huybrechts (64) is niet langer de presentator van de Night of the Proms. ‘Ik leef op een totaal ander ritme dan vroeger en kan die jobs niet blijven combineren’, aldus de blonde Antwerpenaar, die wel mee op zoek gaat naar een opvolger.

De Night of the Proms, een van de muzikale evenementen van het jaar in het Antwerpse Sportpaleis, mocht eind vorig jaar 30 kaarsjes uitblazen. Een grote verjaardag, die de organisatoren aan het denken en aan het veranderen gezet heeft.

Een eerste wijziging is dat Robert Groslot niet langer de dirigent van dienst zal zijn. Hij wordt vervangen door Alexandra Arrieche. 

Groter nieuws is dat Carl Huybrechts het gebeuren niet langer aan elkaar zal praten. De gewezen sportjournalist behoorde stilaan tot het meubilair van de Proms, want hij was er al van in het begin bij. ‘Het wordt niet makkelijk om hem te vervangen’, zegt organisator Jan Vereecke in Het Laatste Nieuws. ‘We zijn samen met Carl nog volop op zoek. Hij blijft wel actief achter de schermen en de shows in het buitenland zal hij allicht nog presenteren.’

Huybrechts liet eind vorig jaar eigenlijk al verstaan dat er veranderingen zaten aan te komen. De presentator, ook gemeenteraadslid in Brasschaat voor N-VA, zei toen al dat hij ‘op een totaal ander ritme dan vroeger leeft’. ‘Ik word 64 jaar, ik heb lang genoeg twee of drie jobs tegelijk gedaan. Werken voor de VRT én voor de Nederlandse televisie én dan nog eens zestig shows van Night of the Proms presenteren: dat kun je niet blijven doen. Ik heb eindelijk rust en tijd voor mijn gezin’, zei hij toen.

De komende weken moet meer duidelijkheid komen over hoe de 31ste Night of the Proms er zal gaan uitzien. Wel zeker is dat Scala, Joe Jackson, Basement Jaxx en huisorkest Il Novecento van de partij zullen zijn.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig