Vader Eefje dagvaardt kinderen Dutroux en Martin
Foto: Belga

Jean Lambrecks, de vader van de twintig jaar geleden ontvoerde Eefje, dagvaardt de twee zonen en dochter van Marc Dutroux en Michelle Martin om een deel van de erfenis van hun grootmoeder te krijgen als schadevergoeding. Daarmee wil hij niet zozeer financiële als wel morele genoegdoening, schrijft Het Belang van Limburg vrijdag.

Op 1 januari 2000 overleed Henriette Puers, de moeder van Michelle Martin. Als enig kind was zij de enige erfgename. De nalatenschap bestond onder meer uit een villa in Waterloo, een aandelenportefeuille en juwelen. Op 8 mei 2000 verwierp Martin echter de nalatenschap, waardoor haar drie kinderen alles in handen kregen en de slachtoffers van Dutroux en Martin niet aan dat geld zouden kunnen.

‘Op het ogenblik dat Martin de nalatenschap van haar moeder verwierp, wist ze dat ze aan mij -en aan de andere burgerlijke partijen- een fikse schadevergoeding zou moeten betalen. Dat was duidelijk, ook al stond de som toen nog niet vast’, zegt Lambrecks in Het Belang van Limburg.

Boerderij

Vier jaar later werd Martin veroordeeld tot 30 jaar cel. Ook moest zij alle nabestaanden 179.000 euro (plus intresten) betalen, centen die ze niet had.

Martin is ondertussen vrij en verblijft in de boerderij van een oud-rechter in Namen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in