Daniel Opare (ex-Standard) trekt naar Bundesliga
Foto: FC Augbsurg

Bundesliga-club FC Augsburg heeft Daniel Opare (24) aangetrokken. De Ghanese rechtsachter komt transfervrij over van FC Porto en tekende een contract voor drie seizoenen. Dat maakte FC Augsburg donderdag bekend.

‘Met Opare trekken we een jonge en getalenteerde speler aan die perfect past bij ons spelsysteem en al bij verschillende clubs in Europa ervaring heeft opgebouwd’, verklaarde manager Stefan Reuter.

Opare speelde tussen 2010 en 2014 vier seizoenen op Standard. De ‘Rouches’ hadden hem weggeplukt bij het opleidingselftal van Real Madrid, Real Madrid Castilla. In juni 2014 trok de snelle rechtsachter naar FC Porto, dat hem in januari 2015 uitleende aan Besiktas. Nu mag Opare het gaan proberen bij FC Augsburg, dat vorig jaar de revelatie werd in de Bundesliga en via een vijfde plaats zelfs Europees voetbal afdwong.

De rechtsachter behaalde ook al 17 caps voor het nationale team van Ghana. Hij was er vorig jaar bij op het WK in Brazilië en speelde 90 minuten in de met 2-1 verloren match tegen de Verenigde Staten.