Drie tips voor uw weekend aan zee (7)
Art Nocturne 2015

Genoeg over de zeedijk gewandeld, geen zin in een zoveelste terrasje en al helemaal niet in zand tussen uw tenen? Drie alternatieve tips voor wie dit weekend naar zee trekt.

Zowel de jonge kunstliefhebber als ervaren verzamelaar kan nog tot zondag zijn hart ophalen bij Art Nocturne in Knokke-Heist, bij zijn veertigste editie uitgegroeid tot een van de belangrijkste kunst- en antiekbeurzen van het zomerseizoen in Europa.

De beurs vindt plaats op twee locaties: cultuurcentrum Scharpoord, waar u tussen de oude kunst onder meer twee unieke tondo’s van Pieter Brueghel de Jonge kunt ontdekken, en Hotel la Réserve, waar moderne kunst een plaats kreeg. De twee locaties liggen op wandelafstand van elkaar, maar er is een shuttlebus voorzien. Een ticket voor de beurs kost vijftien euro, gratis tot achttien jaar.

Theater Aan Zee is nog maar net voorbij, maar in Oostende valt nog genoeg te gebeuren. Maandag werd daar immers de aftrap gegeven voor de 43ste editie van de jaarlijkse Paulusfeesten, oftewel het zevendaagse gratis stadsfeest met heel wat muziek, maar ook straat- en kinderanimatie.

Zaterdag worden onder meer CirCo, ontstaan uit de as van de punkrockformatie Janez Detd, en The Scabs op het podium verwacht. Voor die laatste overigens een jubileum, want 35 jaar traden ze voor het eerst op op de Paulusfeesten. Zondag wordt het stadsfeest afgesloten met Oostende zingt, onder begeleiding van Lucy Loes, en de Oostendse iconen van Revenge 88.

Fans van Pete Sampras hebben hun ticket voor de Optima Open in Knokke-Heist al lang op zak. De Amerikaanse tennisser en veertienvoudig grandslamwinnaar is immers de publiekstrekkers op de Belgische manche van de ATP Champions Tour, een serie van internationale toernooien voor de legendes van het tennis die het professionele circuit hebben verlaten en 30 jaar of ouder zijn.

Ook titelverdediger Xavier Malisse, die vorig jaar de vijfde editie van het toernooi op de Royal Zoute Tennis Club op zijn naam schreef, en bekende namen als Yannick Noah, Pat Cash en Henri Leconte maken hun opwachting.