Elvis verdiende vorig jaar nog 55 miljoen dollar
Elvis Presley, in postzegelformaat. Foto: Photo News

Er is (financieel) leven na de dood. Dat bewijzen Michael Jackson, Elvis Presley en Charles Schulz: zij vormen de top drie van Forbes’ ‘best verdienende dode celebrity’-lijst.

Al zes jaar dood zijn, maar toch nog 140 miljoen dollar verdienen: Michael Jackson presteerde het - zij het dus postuum - in 2014. Hij staat dan ook op één in het lijstje met best verdienende dode sterren van Forbes. Het geld komt vooral van twee shows van Cirque du Soleil over de King of Pop en van de release van het postume album Xscape.

Opvallend: MJ genereert al elk jaar sinds zijn dood meer dan honderd miljoen dollar aan inkomsten.

De top drie van Forbes wordt vervolledigd door Elvis Presley en Charles Schulz. Presley genereerde vorig jaar 55 miljoen dollar uit inkomsten van Graceland, licenties,... Misschien krijgt hij via portretrechten nog wel iets van de postzegel met zijn beeltenis die in de VS is uitgebracht. En Schulz, de tekenaar van Snoopy, was goed voor 40 miljoen dollar.

De top ‘tien’ bestaat uit: 4. Elizabeth Taylor ($ 25 miljoen), 5. Bob Marley ($ 20 miljoen), 6. Marilyn Monroe ($ 17 miljoen), 7. John Lennon ($ 12 miljoen), 8. Albert Einstein ($ 11 miljoen) en 9. Theodor Geisel (aka Dr. Suess), Bruce Lee, Steve McQueen en Bettie Page (alledrie 9 miljoen dollar).

De volledige lijst en de inkomstenbronnen van de overleden sterren kunt u hier lezen .