Ikea in Zweden verkoopt even geen messen meer
Foto: AFP

Nadat maandagmiddag in de Zweedse stad Västerås twee mensen werden neergestoken, haalt de manager tijdelijk de messen uit de rekken. De winkel zou maandag opnieuw opengaan.

De twee personen die maandag met een mes werden doodgestoken in een Ikea-winkel van de Zweedse stad Vasteras, zijn een 28-jarige jongeman en zijn 55-jarige moeder. De daders zouden twee mannen uit Eritrea zijn die in een Zweeds asielcentrum verblijven. Het filiaal in Vasteras, op 100 kilometer van de hoofdstad Stockholm, heeft beslist tijdelijk geen messen te verkopen.

Hoewel de politie geen informatie wil geven over wat er in de winkel gebeurd is, suggereren lokale media dat de daders bij hun aanval messen gebruikten uit de winkel. Sinds maandag is de winkel gesloten. Woensdag gaat hij opnieuw open. De messen zullen dan uit de rekken verwijderd zijn, besliste de winkelmanager.

Een van de twee verdachten, een 35-jarige man, ligt zwaargewond in het ziekenhuis en kon niet ondervraagd worden. Aanvankelijk werd gedacht dat het ging om een derde slachtoffer, maar na verhoor van enkele getuigen rezen er vragen over zijn betrokkenheid. De andere verdachte, die 23 jaar is, ontkent de feiten. De motieven achter de aanslag blijven ongekend.

Omdat de twee mannen in een asielcentrum verbleven, zette de politie daar nu extra bewaking in, bang voor mogelijke vergeldingsacties.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in