Belgische film in première op Wereldfilmfestival Montreal
Regisseur Bossuyt met Koen De Graeve (links) en Robrecht Vandenthoren (rechts) Foto: Marc Herremans

‘Terug naar morgen’, het speelfilmdebuut van de Belgische regisseur Lukas Bossuyt, gaat eind deze maand in wereldpremière op het Wereldfilmfestival van Montreal. Hij zit in de Competitie voor beste debuutfilm.

Het Wereldfilmfestival van Montreal gaat dit jaar door van 27 september tot 7 augustus. Behalve Terug naar morgen, dingen ook de twee Vlaamse kortfilms Empire en Nkosi Coiffure naar een prijs. Ook deze films beleven een wereldpremière op het festival in Canada. Daarnaast zullen ook Brabançonne, Trouw met mij, Olav, The soul is wandering en Dissonant op het filmfestival te zien zijn.

Bossuyt, een ingenieur van opleiding, maakte kortfilms en werkte in de internationale reclamewereld. De laatste jaren werkte hij mee aan series zoals ‘Aspe’. Vorig jaar maakte hij zijn eerste kortfilm.

Voor Terug naar morgen, een romantische sciencefictionfilm, wist hij onder meer Koen De Graeve en Matteo Simoni te strikken. In de film ontdekt de briljante professor Viktor samen met zijn assistent Titus dat ze de tijd kunnen manipuleren door e-mails naar het verleden te sturen.

De film is een productie van Frank Van Passel en Ivy Vanhecke bij productiehuis Caviar. Vanaf eind september is de film ook bij ons in de zalen te zien.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in