Studenten opgepakt na ‘<I>Breaking Bad</I>-moord’
Archiefbeeld Breaking Bad Foto: rr

Drie Franse studenten zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van de moord op een 23-jarige studiegenote. Het lichaam van het meisje, dat overgoten was met zuur, werd teruggevonden in haar appartement in Toulouse.

De politie van Toulouse heeft drie studenten opgepakt op verdenking van moord. Volgens de agenten zouden ze hun vriendin vermoord hebben in haar appartement in Toulouse en volgden ze daarbij het scenario van de televisieserie Breaking Bad, waarin lijken worden opgelost in zuur. 

De politie trof het levenloze en zwaar verminkte lichaam van de 23-jarige studente kunstgeschiedenis aan in haar appartement in een plastieken koffer vol zuur. Een van de aangehouden studenten vertelde dat ze het lichaam van Eva B. in een plastiek koffer hadden gelegd omdat ze ‘dat hadden geleerd van de serie Breaking Bad’.

In die televisieserie wordt chemieleraar Walter White drugfabrikant en gebruikt hij zuur om vermoorde concurrenten te laten verdwijnen. In de tv-reeks wordt uitgelegd dat lijken nooit mogen worden opgelost in metalen containers omdat die mee zouden oplossen door het zuur.

Luchtverfrisser

Na de moord op Eva B., die vermoedelijk rond drugsgeld draaide dat de studente nog niet had betaald, gingen de verdachten elke dag kijken of het lichaam nog niet helemaal was opgelost in het zuur. Om de geur van rottend vlees te camoufleren, gebruikten ze luchtverfrisser.

De drie vielen uiteindelijk door de mand toen de moeder van het slachtoffer langsging op het appartement van haar dochter omdat ze al twee weken lang niets had gehoord van haar dochter.

In de zaak werd ook een vierde verdachte opgepakt voor drugshandel.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig