‘Phoebe Philo klaar om Céline te verlaten’

Het Franse modehuis Céline moet misschien op zoek naar een nieuw creatief directeur, want volgens toenemende geruchten zou Phoebe Philo, sinds 2009 aan de slag bij het modehuis, de functie niet langer op zich wil blijven nemen.

Naar verluidt is de Britse modeontwerpster het pendelen beu tussen haar thuisstad Londen en Parijs, waar haar werk zich bevindt, en wil ze graag meer tijd kunnen doorbrengen met haar man en drie kinderen. Zo meent de Amerikaanse krant New York Post te weten.

Phoebe Philo werd in 2009 aan aan boord gehaald bij Céline en slaagde erin om het ingedommelde modehuis opnieuw actueel te maken. Philo was van 1997 tot 2001 de rechterhand van vriendin Stella McCartney bij het label Chloé, waarna ze zelf de rol van creatief directeur overnam toen McCartney haar eigen merk oprichtte.

Philo geldt als een van de meest toonaangevende figuren in de modewereld, terwijl ze zelf nooit de schijnwerpers opzoekt. Het Amerikaanse magazine Time plaatste haar in 2014 nog in de lijst van de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig