Slachtoffers van dubbele moord in Ikea-winkel zijn jongeman en zijn moeder
Foto: AFP

De twee personen die maandag met een mes werden doodgestoken in een Ikea-winkel van de Zweedse stad Vasteras, zijn een 28-jarige jongeman en zijn 55-jarige moeder. Dat heeft de politie dinsdag meegedeeld, daarmee een eerder krantenbericht bevestigend. Meer commentaar over de identiteit van de slachtoffers of over het onderzoek wilde de politie nog niet kwijt.

‘De vrouw en haar zoon waren er op vakantie en wonen eigenlijk in een andere regio maar ze hadden wel banden met Vasteras. Ze waren in Ikea om er te winkelen. In de afdeling keukenaccessoires is er iets gebeurd wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat ze met een mes werden aangevallen’, zo had een Zweedse krant eerder geschreven.

Keukenafdeling

Twee verdachten werden inmiddels opgepakt. Een van hen, een 35-jarige man, werd zwaargewond aangetroffen op de plaats van de feiten, een tweede verdachte (23) werd kort na de steekpartij opgepakt aan een bushalte in de buurt van de winkel. Het is niet duidelijk welke rol beide verdachten hebben gespeeld, of wat hun motieven zijn. Nog volgens de Zweedse krant VLT ‘lijkt het erop dat de verdachten messen gebruikten uit de Ikea-winkelrekken’.

Het is nu aan de onderzoekers om na te gaan welke motieven aan de basis liggen van de steekpartij. Ook is het voorlopig onduidelijk hoe een van de twee verdachten aan zijn verwondingen kwam.

De 23-jarige verdachte ontkent alvast dat hij iets met de steekpartij te maken heeft, zo meldt het gerecht. De tweede verdachte kon nog niet worden ondervraagd. Hij ligt in kritieke toestand op de afdeling intensieve zorgen.

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet blijkt uit gerechtelijke documenten dat de twee verdachten gedomicilieerd zijn in een centrum voor asielzoekers in Arboga, op een vijftigtal kilometer van Vasteras, en elkaar goed kenden.