Enkele dagen geleden reageerde K3-componist Miguel Wiels nog opgetogen toen er een pakkende Engelstalige cover opdook van megahit 'Heyah Mama'. De nieuwe versie werd ingezongen door een Antwerps meisje. Vandaag lijkt hij iets minder opgetogen met de ontdekking van een Chinees nummer dat onmiskenbaar geïnspireerd is door dezelfde K3-hit. Miguel Wiels bond de kat de bel aan op Twitter.

"En we worden geplagieerd, jawel!", zo liet Wiels op Twitter weten. Het bijbehorend filmpje, dat al dateert van 2008, laat weinig twijfel bestaan. Daarin horen we de Chinese popgroep The Flowers een liedje brengen dat qua melodie ongeveer identiek is aan 'Heyah Mama'.

Voor wie nog in toeval zou durven geloven: de band, die splitte in 2009, werd in het verleden veelvuldig van plagiaat beschuldigd. Minstens twaalf van hun songs zouden duidelijke invloeden hebben van nummers uit verschillende andere talen, hoewel ze zelf het plagiaat ontkenden.

Miguel Wiels zelf twijfelt alleszins niet. 'De strofen mogen dan ander klinken, de refreinen zijn over de hele lijn overgenomen', zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Studio 100 liet alvast weten dat juristen dit 'zoals steeds in zo'n geval bekijken en indien nodig stappen zullen ondernemen'.