Actrice Ruth Beeckmans heeft hersenvliesontsteking
Foto: Safety First

De opnames van de Safety First-film zijn stilgelegd ­nadat actrice Ruth Beeckmans met zware hoofdpijn in het ziekenhuis op­genomen werd. De onderzoeken hebben ondertussen uitgewezen dat Beeckmans lijdt aan een virale meningitis, de mildere vorm van hersenvliesontsteking.

'Wij zijn blij dat de dokters er snel bij waren en voor onze liefste Ruth het grootste gevaar geweken is.  We wensen haar nu alle rust en beterschap toe en hopen dat ze snel naar huis mag om samen met haar gezin te kunnen bekomen van de afgelopen onzekere en onrustige dagen'  reageert Safety First-regisseur Tim Van Aelst in een persbericht.

Het productiehuis Shelter beraadt zich de komende uren over het verdere verloop van de opnames, maar stellen de gezondheid van Ruth absoluut voorop.  Zij zullen de opnames pas hervatten als Ruth opnieuw gezond is verklaard, klinkt het nog.

Hersenvliesontsteking of meningitis is een ontsteking van de hersenvliezen en het ruggenmerg. Bij ernstigere hersenvliesontsteking kunnen er restverschijnselen optreden zoals doofheid en blindheid. In ernstigere gevallen lijdt het tot shock en zelfs de dood.

Bij een virale hersenvliesontsteking zijn de symptomen doorgaans milder en de prognose gunstiger. Deze variant komt doorgaans vaker voor dan de bacteriële versie, maar is zelden levensbedreigend. De hersenvliesontsteking ontstaat in dit geval door een virus en hier helpt geen antibiotica tegen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig