Slachtoffers aardbeving ontdekt onder smeltende sneeuw
Archiefbeeld mei 2015 Foto: sudpresse

In de toeristische regio Langtang in Nepal zijn stoffelijke resten gevonden van minstens twintig slachtoffers van de aardbeving van april dit jaar.

In de Langtangvallei in Nepal zijn de lichamen van minstens 20 mensen gevonden die vermist waren sinds de aardbeving van 25 april. Dat melden de autoriteiten woensdag. De lichamen werden gezien toen de sneeuw in de bergen begon te smelten. ‘Drie lichamen werden twee dagen geleden gevonden, de dorpsbewoners hebben er nog eens 17 meer gevonden’, zegt Shivaram Gelal, verantwoordelijke in het district Rasuwa, in de vallei.

Gelal zei dat ze wachten op beter weer om de helikopters ter plaatse te laten komen. ‘Er zijn een aantal dorpsbewoners die hulp nodig hebben. Wanneer de helikopters voedsel brengen, zullen ook ambtenaren ingevlogen worden die de lichamen zullen bergen en naar Kathmandu overvliegen voor een autopsie.’

Ontbinding

De lichamen zijn al in een vergevorderde staat van ontbinding, schrijft The Kathmandu Post. Het is nog niet duidelijk of er ook lichamen van buitenlandse toeristen onder de slachtoffers zijn.

De vallei werd zwaar verwoest door lawines die veroorzaakt werden door de aardbeving. De Langtangvallei is de derde meest populaire bestemming voor wandelaars in Nepal, na de regio’s Khumbu en Annapurna.

8.856 doden

Als gevolg van de twee zware aardbevingen van april en mei zijn volgens officiële cijfers 8.856 mensen omgekomen in Nepal. De afgelopen twee maanden zijn daar nog eens 90 mensen bijgekomen door grondverschuivingen veroorzaakt door de moessonregens op grond die door de bevingen is losgekomen.