Een bezoekje aan de mergelgrotten van Kanne, bij Riemst, zal een studentenkoppeltje uit Maastricht nog lang bijblijven. De twee 21-jarigen waren maandagavond rond 18 uur een mergelgroeve ter hoogte van Ternaaien binnengewandeld en pas dinsdag rond 14.45 uur zagen ze weer het daglicht.

Tijdens een fietstochtje besloten ze de grotten binnen te wandelen, maar nadat de batterij van hun gsm plat was geraakt en hun licht dus uitgevallen, vonden ze de uitgang naar buiten niet meer terug. Ze bleven urenlang ronddwalen en brachten noodgedwongen de nacht door in de donkere grotten.

Uiteindelijk zagen ze dinsdag weer wat licht in de duisternis en waren ze bij een verluchtingsschacht terechtgekomen, waar ze om hulp riepen. Op het plateau van Caestert, ter hoogte van de Silexweg, hoorde een landbouwer de twee toevallig roepen. De man verwittigde de hulpdiensten. De brandweer van Bilzen ging ter plaatse.

Uiteindelijk liet de brandweer een lid van het team Survive-All (SA) uit Valmeer (Riemst) met touwen in de schacht afdalen. De personen van SA kennen alle gangen in de grotten. Deze gids wandelde dinsdag met de twee onfortuinlijke studenten terug naar buiten. Met de twee twintigers was alles in orde.