Katoen Natie viert feest in nagebouwd bordkartonnen kasteel
Foto: jhs
De flamboyante Antwerpse zakenman Fernand Huts houdt een feest van drie weken in een nagebouwde middeleeuwse vesting met 6.000 gasten. Dat staat vanmorgen te lezen in De Standaard.

‘Hoeveel het mij gaat kosten? Ik weet het zelf niet.’ De Antwerpse ondernemer Fernand Huts (op de ­foto met echtgenote) staat bekend om zijn scherpe en krasse uitspraken over politiek en ­havenzaken, maar niet als het over de financiën van zijn bedrijf Katoen Natie gaat. Zo blijft het gissen hoeveel hij overheeft om het 160-jarige bestaan van zijn bedrijf te vieren. Van 18 augustus tot 6 september feest hij elke dag met 350 gasten op de ­terreinen van zijn vestiging ­Singelberg in de Antwerpse ­­ haven op de linker Schelde­oever.

Singelberg was de naam van een middeleeuws kasteel, en dus is Huts zijn havenvestiging nu aan het ombouwen tot zo’n middeleeuwse vesting, inclusief een drie meter brede slotgracht.

Om de klus te klaren, nam Huts een bouwer van film­decors in de arm, die met behulp van afgedankte containers en een massa hout, bordkarton, plaaster en verf een burcht optrok.