Tiense stadsfestival Suikerrock beleeft topdag
Foto: DBA

Met prima optredens van The Van Jets, The Subs, Magnus en afsluiters Sisters of Mercy en Oscar and The Wolf is de tweede dag van Suikerrock zaterdag uitgedraaid op een topdag voor het Tiense stadsfestival, niet alleen muzikaal maar ook qua publieke belangstelling: alle tickets voor de optredens op de Grote Markt raakten in de vooravond verkocht.

Vele festivalgangers waren zaterdag naar Tienen gekomen voor The Sisters of Mercy die in de jaren 1980 aan de wieg stond van de newwave- en gothicmuziek. Vooral de hits ‘Temple of Love’, ‘First and Last and Always’ en ‘This Corrosion’ konden bij het massaal opgekomen publiek op veel enthousiasme rekenen.

Suikerrock ging vervolgens de zwoele nacht in op de vaak melancholische tonen van Oscar and The Wolf. Naast de betalende optredens op de Grote Markt, waren op de Veemarkt gratis dj’s actief, die ook op veel belangstelling konden rekenen.

Een woordvoerder van de Tiense politie schat dat er op piekmomenten minstens 25.000 mensen aanwezig waren. Hoeveel bezoekers Suikerrock in de loop van de dag aangedaan hebben is niet bekend.

Geen incidenten

Het grote bezoekersaantal zorgde nog niet voor incidenten. Volgens de politie is er sinds de start van het stadsfestival vrijdag nog niemand opgepakt. Ook het Rode Kruis heeft tot dusver nog weinig om handen.

Suikerrock sluit zondag af met een familiedag. Headliner is de Nederlandse topvedette Marco Borsato. Voordien staan ook Clouseau, Yevgueni, Nielson, K3 en Kapitein Winokio op het podium. Deze optredens zijn reeds enkele dagen uitverkocht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in