VIDEO. Club Brugge boekt eerste zege tegen KV Mechelen
Foto: BELGA

Club Brugge heeft een deugddoende zege beet tegen KV Mechelen. Blauwzwart kwam in eigen huis nooit echt in de problemen en zette Malinwa eenvoudig opzij met een 3-0 overwinning. Een mentale boost voor Club, dat woensdag de terugwedstrijd van de Champions League speelt tegen Panathinaikos.

Door de 2-1 nederlaag in en tegen Panathinaikos en een resem geblesseerden, gaf Club-trainer Preud’homme enkele vaste waarden rust bij blauw-zwart. Daardoor kwamen Dierckx, Oulare en Denswil aan de aftrap. Al was de keuze voor die laatste eerder uit noodzaak, want met De fauw werd er opnieuw een naam toegevoegd aan de lange lijst geblesseerden bij Club. KV Mechelen-trainer Jankovic schudde zijn ploeg wat door elkaar na het verlies tegen Oostende, Verdedigers De Witte en Cocalic kwamen zo tussen de lijnen, Cissé depanneerde op het middenveld.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

 

Een goede openingsfase, met een kopbal van Obbi Oulare als grootste kans, kreeg jammer genoeg geen vervolg. Het wedstrijdniveau brokkelde beetje bij beetje af, onder meer door enkele stevige overtredingen aan beide kanten. Een 0-0 halfweg zou dan ook een logische tussenstand zijn, ware het niet van een zondagsschot van Club-verdediger Oscar Duarte. Die nam een afvallende bal meteen op de slof, via de rug van de onfortuinlijke Paulussen caprioleerde het leer zomaar over Gillet in doel. Een zure tegengoal voor de Rode Duivel, vooral omdat hij net daarvoor een goede redding uit de mouwen schudde op een stevige knal van Dion Cools. De 1-0 halfweg was desalniettemin een feit.

Preud’homme bracht in de tweede helft Diaby tussen de lijnen, en dat gaf Club net dat tikkeltje meer snelheid in de aanval. De ex-aanvaller van Moeskroen ging tien minuten ver in de tweede helft een sprintduel aan met Seth De Witte, liep de verdediger er makkelijk af, maar werd daarna onderuit gehaald door de verdediger. Terechte penalty, Diaby zette de strafschop onhoudbaar om met een knal in de winkelhaak. Iets na het uur was de wedstrijd al meteen gespeeld, Dierckx omspeelde goed Gillet en legde de derde goal van de middag in het mandje.

Club kwam nog dicht bij de 4-0, maar Oulare mikte van dichtbij de bal tegen de buitenkant van de paal. De eenvoudige overwinning zal een mentale opsteker zijn voor blauw-zwart, dat komende woensdag zijn Champions League-ambities levende wil houden tegen Panathinaikos. Voor Mechelen begint het seizoen op een valse noot, het haalt 0 op 6 na twee uitmatchen.

Opvallend:

In de elfde minuut hielden beide supporterskernen in het Jan Breydel-stadion een mooi eerbetoon aan de overleden Nathan, die om het leven kwam bij een treinongeval.

Hoogtepunten:

26’ - Vanaken speelt snel in naar de lopende Dierckx. Op zijn beurt steekt die binnendoor naar Bolingoli. De winger neemt fraai mee maar stuit op de tijdig teruggekeerde Paulussen.

45’ - GOAL - Duarte recupereert het leer en infiltreert. Hij gaat z’n kans. Het schot zou naast gaan, maar via het been van Paulussen caprioleert het leer overhoeks voorbij de kansloze Gillet binnen.

55’ - GOAL - Diaby speelt zijn snelheid uit en loopt De Witte er af. Die glijdt toch, maar te laat en de bal gaat op de stip. Eveneens geel voor de dader. ‘Slachtoffer’ Diaby eist zelf het leer op en trapt die proper in de bovenhoek binnen. Met zijn eerste voor Club Brugge brengt hij de West-Vlamingen 2-0 voor.

64’ - GOAL - Duarte met een goeie diepe bal naar Dierckx. Gillet aarzelt een fractie van een seconde en wordt omspeeld door de kwieke spits. Hij legt simpel de 3-0 binnen.

65’ - Vanaken zet zich door en legt laag voor doel. Oulare kan voor open doel binnen leggen aan de tweede paal, maar trapt naast.