DE BELGOTARIËR | AFLEVERING 1: WAAROM BAKKEN WE GEEN BROOD MET TARWE VAN EIGEN BODEM?

‘Best mogelijk dat we over tien jaar helemaal geen Belgisch broodgraan meer hebben’

Zo’n twee miljoen ton tarwe kwam er vorig jaar van Belgische akkers. Toch vind je bijna nergens brood met tarwe van eigen bodem. Meer dan 90 procent van onze tarwe gaat in veevoer, zetmeel en biobrandstof. Wat is er mis met ons graan dat we er amper van eten?

Sebe Emmelot

Eerst een waarschuwing. Probeer dit niet thuis. Probeer thuis geen heel seizoen uitsluitend eten van eigen bodem op je bord toe te laten, want je wordt er wanhopig van. Elke dag moet je wel een fabrikant ...

Aangeboden door onze partners
Binnenland
  1. Video Live | Advocaat familie Vandecasteele: ‘Vrijlating Assadi leiddt niet tot straffeloosheid of een precedent’
  2. Video Brand in Hoge Venen woedt nog altijd voort: 170 hectare bedreigd
  3. Voor kinderen wordt het almaar moeilijker om te leren zwemmen
  4. In 2090 wonen miljarden mensen op ‘onleefbare’ plekken en UGent en KU Leuven blinken prestige van Saudi’s op
  5. Vincent Van Quickenborne: ‘Als Vandecasteele was gestorven, dan had ik ontslag moeten overwegen’
  6. Het boekje voor kersverse ouders dat elk jaar 65.000 keer herdrukt wordt
  7. Hoeveel of weinig is dat nu echt, een werkstraf van 300 uur?
  8. Gevaarlijke drugs op Extrema Outdoor
  9. Dana uit ‘De weekenden’ over eenzaamheid: ‘De realiteit is nooit zo donker als wat je er in je hoofd van maakt’
  10. Slechtvalk gered van uitsterven, maar nu bedreigd door vogelgriep
  11. Bestuurder rijdt in op politie
  12. Olivier Vandecasteele bij de koning
  13. Zwemmen in open water wordt simpeler
  14. Er verhuisden nooit meer Brusselaars naar Vlaanderen
  15. Uit het hart | Hoe callcenters, FAQ’s en chatbots een mens tot waanzin kunnen drijven
  16. Incident tijdens verkiezingsfeest voor Erdogan in Heusden-Zolder
  17. Vlaanderen vereenvoudigt regelgeving voor zwemzones in openlucht

Niet te missen