Zo kiest u een ‘digitale erfgenaam’ op Facebook
Foto: Photo News

De sociale netwerksite Facebook activeert de ‘digitale erfgenaam’-functie vanaf heden ook voor ons land. Met de functie kunt u beslissen wie er na uw overlijden zorgt voor uw Facebookpagina.

‘Het klinkt misschien vergezocht, maar de afgelopen jaren kregen we miljoenen berichten met de vraag of het mogelijk is om je Facebookpagina - net zoals je bezittingen - over te dragen aan iemand die je dierbaar is’, argumenteert het bedrijf. Na de Verenigde Staten kunnen daarom ook onder andere Nederlanders, Belgen en Britten nu al een ‘erfgenaam’ kiezen op Facebook.

Wat gebeurt er met uw Facebookpagina als u sterft?

Facebook voorziet al enkele jaren een speciaal ‘herinneringsformat’ voor Facebookpagina’s wanneer het bedrijf op de hoogte wordt gebracht van het overlijden van één van zijn gebruikers. De gewone profielpagina wordt dan vervangen door een soort in memoriam, waar andere gebruikers hun deelneming kunnen uitdrukken.

Maar wie controleert of er geen belachelijke foto’s op die pagina komen of dat er geen ongepaste commentaren worden achterlaten? Om ervoor te zorgen dat je profielfoto nog veranderd kan worden en de commentaren beantwoord worden, kunt u vanaf heden een ‘digitale erfgenaam’ aanstellen.

Hoe stelt u een digitale erfgenaam aan?

1) Ga naar de knop ‘instellingen’ (rechts boven)

2) Kies ‘security’

3) Ga naar het achtste item, ‘legacy contact’, en kies een persoon die u wilt aanstellen als erfgenaam

De digitale erfgenaam kan geen vrienden verwijderen, oude privéberichten lezen of oude berichten die gedeeld zijn op je tijdlijn verwijderen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig