‘Explosieven die Bahreinse politieagenten doodden mogelijk afkomstig uit Iran’
Een Bahreinse agent fouilleert een jongetje nabij een sjiitische moskee. Foto: AFP

Bij een bomaanslag in Bahrein kwamen twee politieagenten om. Volgens de plaatselijke regering gelijken de explosieven die daarbij gebruikt werden sterk op het type dat eerder vanuit Iran het land ingesmokkeld werd.

In Sitra, een dorp ten zuiden van de Bahreinse hoofdstad Manama waar vooral sjiieten wonen, vond dinsdag een bomaanslag plaats. ‘Een terroristische aanslag viseerde politieagenten in dienst. Twee onder hen kwamen om, een derde werd ernstig verwond’, verklaarde het ministerie van Binnenlandse Zaken. Nog eens vijf agenten werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Zaterdag had het Bahreinse staatspersagentschap BNA nog gemeld dat een poging tot wapen- en explosievensmokkel van twee Bahreini was verijdeld. De twee zouden banden gehad hebben met Iran. Bahrein riep daarop haar ambassadeur terug uit Teheran.

‘Uit onze eerste informatie blijkt dat de explosieven die bij de aanslag vandaag gebruikt werden, van hetzelfde type zijn als degene die onderschepten werden vanuit Iran’, verklaarde het BNA.