Jean-Marie Cuoq heeft zondag in een Citroën C4 WRC zijn derde opeenvolgende rally in het Franse onverhardkampioenschap gewonnen. De Fransman was dit weekend de snelste in Terre de l’Auxerrois. Onze landgenoot Guillaume de Mévius werd vierde in de Peugeot 208 Rally Cup en achtste algemeen.

Er staat geen maat op Cuoq dit jaar. De man uit de Ardêche was in de eerste twee rally’s ongenaakbaar, en stak er van bij de start in Auxerre bovenuit. Hij klokte acht beste tijden op tien klassementsproeven. Lionel Baud eindigde in zijn Ford Fiesta WRC tweede op ruim een minuut, Cyrille Feraud was derde, op net geen twee minuten, in een Citroën Xsara WRC.

Bij de Belgen was Guillaume de Mévius de beste. Hij eindigde ondanks een lekke band vierde in een sterk bezette 208 Rally Cup, en werd zelfs achtste algemeen. Andere Belgen waren minder fortuinlijk. William Wagner werd pas twintigste. Joachim Wagemans moest opgeven omdat een losgeslagen reservewiel schade aan zijn Peugeot 208 toebracht. Guillaume De Ridder moest zijn Citroën DS3 op zondag zelfs een tweede keer op kant zetten, nadat hij op zaterdag ook al uitviel met mechanische pech.

Terre de Lozère is eind augustus de volgende manche.