Diana Khodjaeva heeft zondag in het 8-ball goud veroverd op de Europese kampioenschappen pool voor junioren in het Oostenrijkse Sankt-Johann im Pongau. In de finale nam de 16-jarige Belgische met 5-3 de maat van de Duitse Emily Heidergott.

De jongste van de zusjes Khodjaeva plaatse zich voor de finale met een 5-3 zege tegen de Russische Kristina Tkach. Zo nam ze weerwraak voor de finale van het 10-ball, waarin ze vrijdag met 5-3 de duimen moest leggen voor Tkach.

Het is de eerste Europese titel voor Khodjaeva. Eerder dit jaar greep ze bij de senioren wel al drie keer brons: in het 8-ball, 9-ball en 10-ball. Op de juniorenkampioenschappen pakte ze in 2013 brons in het 8-ball, in 2014 brons in het 9-ball en eerder deze week dus zilver in het 10-ball. In Sankt-Johann ligt Khodjaeva ook in het 9-ball nog op medaillekoers. Daarin treedt ze maandag in de kwartfinales aan.

Diana Khodjaeva treedt in de voetsporen van haar 19-jarige zus Kamila Khodjaeva. Die verzamelde zes gouden, drie zilveren en vier bronzen medailles op juniorenkampioenschappen en pakte dit jaar in het Portugese Vale do Lobo, waar ze ook twee zilveren medailles meegraaide (9-ball en straight), een eerste Europese titel bij de senioren. Dat deed ze in het 10-ball.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig