Charleroi verslaat Moeskroen in Waalse derby
Foto: BELGA

Charleroi is foutloos begonnen aan een seizoen waarin het hoge verwachtingen moet waarmaken. De Zebra’s wonnen op de openingsspeeldag in de Jupiler Pro League met 2-1 van Moeskroen-Péruwelz. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Pollet zorgde voor het eerste gevaar op Mambourg, maar Moeskroen-doelman Marciano redde. Even later legde ref Wim Smet de bal op de stip na handspel van Vaccaro. Neeskens Kebano liet het geschenk niet liggen en zette na een kleine 20 minuten de verdiende 1-0 op het bord. De thuisploeg drukte door tegen een onmondig Moeskroen. Pollet en Dewaest misten de 2-0, maar even later was het wel raak. Marcq knalde een afvallende bal staalhard binnen. Pollet verzuimde om het nekschot af te vuren. Hij trapte een uitstekende kans naast.

Na rust namen de Zebra’s het voet een beetje van het gaspedaal. Toch kreeg Pollet na tien minuten alweer een dikke kans, maar opnieuw kon hij zijn poging (alleen voor Marciano) niet kadreren. Moeskroen zette een slotoffensief in en testte 20 minuten voor tijd de reflexen van Penneteau. In de 71e minuut hielp Dewaest de bezoekers een handje door de bal in eigen doel te koppen: 2-1. RMP zocht naar de gelijkmaker, maar vond de netten niet meer. Charleroi boekte zo een alles bij elkaar verdiende zege.

Te onthouden: David Pollet leek al vroeg in vorm te zitten toen hij twee keer scoorde in de heenmatch van de Europa League-voorronde tegen Beitar Jerusalem. Maar tegen Moeskroen stond het vizier van de spits echt niet scherp.

Herbeleef de wedstrijd hier.

Belangrijkste fases:

7’ David Pollet krijgt de bal van Karel Geraerts en haalt in één tijd uit. Doelman Offir Marciano moet voor het eerst plat.

18’ GOAL. Na handspel van Vaccaro in de zestien mag Charleroi een strafschop nemen. Neeskens Kebano zet zich achter de bal en faalt niet: 1-0 Charleroi.

37’ GOAL. Na slecht ontzetten van Mezague neemt Damien Marcq een afvallende bal in één tijd op de pantoffel. Het leer glijdt netjes voorbij doelman Marciano tegen de touwen.

43’ David Pollet heeft nog wat medelijden met de Henegouwse buren. Hij kan alleen op doel af maar zijn schot likt de paal.

56’ David Pollet had de 3-0 tegen de netten moeten jassen. Hij mag alleen op doelman Marciano af maar door de druk van verdediger Dussenne knalt de aanvaller het leer nogal onbeholpen naast.

70’ Doelman Penneteau moet voor het eerst redding brengen op een schot van Dingome. Prima redding van de goalie.

71’ GOAL. Wat niemand voor mogelijk hield gebeurt dan toch. Na een hoekschop verdwijnt de bal via het hoofd van verdediger Dewaest in eigen doel.

91’ Yaya Boumediene heeft warempel de gelijkmaker aan de voet maar zijn puntertje wordt door doelman Penneteau gered. Charleroi speelt echt wel met vuur.